De Orkesten

Opstaporkest

Sinds 2017 is er binnen KTSM een opstaporkest actief.

In dit orkest nemen muzikanten plaats welke nog maar kort les hebben en binnen dit orkest worden de eerste stappen gezet in het samen musiceren. Samen muziek maken is immers leuker dan alleen.

Leerlingenorkest

Na de eerste stappen in het opstaporkest kan je plaatsnemen in het leerlingenorkest van KTSM. In het leerlingenorkest worden de leerlingen klaargestoomd voor een soepele overstap naar het harmonieorkest. Ook hier geldt dat samenspelen leuker is dan alleen en het voor de muzikant niet alleen een muzikale bezigheid is, maar zeker ook een belangrijk sociaal aspect heeft.

Harmonieorkest

Het harmonieorkest van KTSM bestaat uit ongeveer 45 enthousiaste muzikanten en staat onder leiding van de jonge en ambitieuze dirigent Vincent Verhage. Wekelijks wordt er stevig gerepeteerd in een ongedwongen sfeer. Binnen het orkest van KTSM is er op diverse instrumentgroepen plaats voor nieuwe muzikanten.

Voor de muziekkeuze van het orkest is er een muziekcommissie actief om in goed overleg met de dirigent het te spelen repertoire te bepalen. De muziekkeuze wordt voor een belangrijk deel gebaseerd op de eigen muzikale beleving en het plezier dat het publiek hieraan zal beleven. Hierdoor ontstaat een combinatie van moderne, lichte muziek afgewisseld met klassieke in het gehoor liggende muziekwerken. Regelmatig wordt een greep gedaan uit muziekstukken van moderne componisten van eigen bodem.

Het harmonieorkest verzorgt jaarlijks meerdere concerten waarbij ook samenwerkingen met zangers , koren en (instrumentale) solisten wordt aangegaan