KTSM Academy

De KTSM Academy is voor vele leden de eerste stap in hun muzikale carrière. Deze stap wordt gezet om uiteindelijk toe te werken naar deelname aan de diverse orkesten, slagwerkgroep of marchingband.

Blaasinstrument en slagwerk

Als je 8 jaar of ouder bent kun je beginnen op een blaasinstrument of slagwerk. Zowel kinderen als volwassenen kunnen lessen bij KTSM. Je krijgt 30 minuten (individueel)les van een gediplomeerde docent. Er worden lessen gegeven op de navolgende instrumenten:
Houten blaasinstrumenten: klarinet, dwarsfluit, saxofoon, hobo en fagot.
Koperen blaasinstrumenten: trompet, hoorn, euphonium, trombone en bastuba.
Slagwerkinstrumenten: snaredrum, pauken, drumset en melodisch slagwerk.

De lessen

De lessen worden wekelijks gegeven, dit zijn er 38 per schooljaar. In de vakantieperiode, welke gelijk loopt met het basisonderwijs in de gemeente Tiel, vinden er geen lessen plaats. De repetitie van het (leerlingen)orkest gaat tijdens schoolvakanties wel door, tenzij anders overlegd met de dirigent (behalve zomer- en kerstvakantie).

De muzieklessen kosten €27,00 voor leden tot 18 jaar en €35,00 voor volwassen leden plus €17,50 contributie per maand. Het instrument krijg je in bruikleen van de vereniging. Hiervoor betaal je een gebruiksvergoeding van €27,50 per jaar. Lesboeken schaf je zelf aan in overleg met de docent.

Diploma

Tijdens de muzieklessen word je opgeleid naar een niveau passend bij het niveau van de diverse onderdelen binnen KTSM. Je kunt bij de Academy ook muziekdiploma’s halen door examen te doen. Examens zijn niet verplicht, maar we stimuleren dit wel binnen KTSM. Bij elk diploma is eerst een theoretisch examen en zodra je daarvoor geslaagd bent volgt het praktijkexamen. Er zijn examens van A tot en met D. De examens staan onder auspiciën van de KNMO.

Ouders met een laag inkomen kunnen een beroep doen op het Jeugdfonds Sport & Cultuur om financiële steun aan te vragen voor het lidmaatschap en/of de muzieklessen van hun kind (4 tot 18 jaar).

Voordat je lid wordt, is het mogelijk om gratis twee keer een instrument te komen uitproberen!

Nieuwsgierig?

Mail: info@ktsm.nl