Instructieteam

Vincent Verhage

Per 1 april 2016 is Vincent Verhage de dirigent van de orkesten van KTSM. Daarnaast geeft hij ook les op zwaar koper (trombone, euphonium en bas).

Tijdens zijn studie euphonium op het conservatorium van Enschede werd zijn interesse gewekt voor het vak dirigeren. Hij studeerde daar 2 jaar HaFaBra-directie bij Hennie Ramaekers om, na het behalen van zijn Bachelor euphonium, in Utrecht te beginnen aan zijn Master HaFaBra-directie bij Danny Oosterman met als bijvak slagwerk. 

Naast KTSM dirigeert hij ook nog bij Brassband Amersfoort en Fanfare Crescendo uit Voorthuizen. Verder is hij koperdocent bij diverse verenigingen.

Xander van Kommer

Mijn naam is Xander van Kommer en ik ben 20 jaar oud. In de zomer van 2019 heb ik bij Carolina Crown in de snareline gelopen. Naast marching slagwerk ben ik ook veel bezig met drum set spelen. Ik studeer Jazz en Pop aan het Conservatorium Utrecht.

Ik trommel al zo lang ik mij kan herinneren omdat mijn vader (Ed van Kommer) ook slagwerker is. Op mijn zevende ben ik begonnen bij de slagwerkgroep van de Koninklijke Harmonie Doorn. Een traditionele slagwerkgroep wat weer een stuk anders is als bijvoorbeeld Crown.
Vanaf mijn 10e tot en met mijn 15e heb ik bij Showband Irene Ede gespeeld, 4 jaar bij de jeugdshowband en 2 jaar bij de showband (mijn 4e jaar deed ik jeugd en senioren). Toen ik 16 en 17 was speelde ik bij Jubal Dordrecht. Hier heb ik veel geleerd op het gebied van Drumcorps. Na al deze ervaring bij verschillende clubs heb ik op mijn 18e uiteindelijk bij Carolina Crown gelopen in 2019.

Op dit moment zit ik zelf niet meer bij een vereniging als spelend lid maar ben ik slagwerkinstructeur bij Jong Sint Sebastianus Gendt, KTSM Tiel en help ik af en toe mijn vader met het slagwerk van Irene Ede. Ook ben ik showinstructeur bij Irene Ede.

Jooske van Andel

Jooske van Andel (1997) begon op haar negende met klarinet spelen bij muziekvereniging Kunst en Vriendschap Maurik.

In februari 2012 begon Jooske als leerling bij Céleste Zewald en in juni van dat jaar werd ze als leerling aangenomen op de Academie Muzikaal Talent (nauw verbonden met het Utrechts Conservatorium), waar zij haar studie bij Céleste Zewald voortzette.

In november 2012 heeft Jooske samen met harpiste Michelle Sweegers, waarmee zij het duo ‘Sweegers en van Andel’ vormt, de publieksprijs gewonnen op het kamermuziekfestival te Hoorn. In januari 2013 heeft dit duo op het Prinses Christina Concours in de regio ’s-Hertogenbosch de Ensemble Aanmoedigingsprijs gewonnen. Sindsdien heeft het jonge duo vele optredens gegeven en is o.a. ook op radio 4 te horen geweest.

Op 5 april 2014, behaalde Jooske de derde prijs tijdens het Nederlands Klarinet Concours te Zwolle, in de categorie 12-18 jaar.  

Op 1 September 2014 is Jooske begonnen aan haar Bachelor of Music aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen om daar verder te studeren bij Céleste Zewald. Ook volgde zij tussen 2014 en 2016 privélessen directie bij Alex Schillings.

Op 29 maart 2015 heeft Jooske tijdens het Prinses Christina Concours in de regio Groningen de derde prijs en een concertprijs gewonnen.

Op 24 juni 2018 heeft Jooske haar Bachelor of Music diploma behaald aan het Prins Claus Conservatorium. Vanaf september 2018 is ze begonnen aan de Master of Music studie aan het Fontys conservatorium Tilburg bij docent Eddy Vanoosthuyse. Op 27 augustus 2020 heeft Jooske haar Master of Music diploma behaald. Momenteel studeert ze verder aan de Master of Music aan de Hogeschool voor de kunsten Gent bij docent Eddy Vanoosthuyse.

Als klarinetdocente is Jooske actief bij Kunst en Vriendschap Maurik, KTSM Tiel, Scholen in de Kunst Amersfoort en bij Sint Cecilia Sint Anthonis. Ook verzorgt ze scholenprojecten en AMV lessen voor diverse muziekverenigingen. Verder remplaceert ze bij o.a. de Marinierskapel der Koninklijke Marine.

Per september 2016 is Jooske gestart met dirigeren bij het middenorkest van Kunst en Vriendschap Maurik . Sinds maart 2017 dirigeert zij daar tevens het nieuw opgerichte opstaporkest.

Jacqueline Arts

Jacqueline, geboren in 1993 te Oss, stapte na drie jaar blokfluit over op de dwarsfluit. Zij slaagde binnen vijf jaar voor haar A-, B-, C- en D-diploma met lof van de jury. Vervolgens heeft Jacqueline verder gestudeerd aan de conservatoria van Tilburg, Arnhem en Zwolle. Ze studeerde in 2015 af als muzikant en muziekdocent. Jacqueline heeft zowel klassieke- als lichte muziek (jazz, pop & wereldmuziek) gestudeerd. Ze speelt in diverse (orkest)projecten of met begeleiding van pianist of band. Daarnaast staat ze als muziekdocent voor de klas op basisscholen in het regulier en speciaal onderwijs en verricht zij werkzaamheden voor muziekscholen en -verenigingen (dwarsfluit en saxofoon). Tot slot vindt zij het erg leuk om concerten of muzikale workshops en evenementen te organiseren. Bij KTSM is Jacqueline dwarsfluitdocent.

Simone Bommeljé

Mijn naam is Simone Bommeljé. Ik woon in Geldermalsen. Ik heb klassiek saxofoon gestudeerd aan het Conservatorium in Utrecht, daar ben ik in 1989 afgestudeerd als Docerend Musicus. Sinds 2013 ben ik houtdocent bij KTSM. Met veel plezier geef ik zowel saxofoon als klarinet les bij de KTSM.

Ik ben zelf begonnen als 11 jarig meisje bij de plaatselijke muziekvereniging “de fanfare Geldermalsen” op de sopraan saxofoon. De affiniteit met verenigingen is hier al ontstaan. Ik geef al vele jaren les en doe dit met plezier maar op een professionele wijze en met volledige inzet. Mijn lespraktijk “Muziekinstructie Simone Bommeljé” bestaat uit zowel harmonie-, fanfare- als privéleerlingen. Ik geef les bij diverse verenigingen in Tiel, Meerkerk, Arkel, Leerdam, Asperen, Herwijnen, Geldermalsen en omstreken. Door de jaren heen heb ik veel leerlingen gehad die nog met veel enthousiasme en animo muziek maken bij de diverse verenigingen. Hier kan ik ontzettend van genieten.

Op een goede manier muziek maken en het plezier in spelen is een heel belangrijk aspect in mijn lessen. Naast de zogenaamde methodes maak ik dan ook vaak gebruik van allerlei ander lesmateriaal zowel klassiek als lichte jazz en pop genres. Het samenspel is een belangrijk onderdeel en ik zal dan ook vaak meespelen met de leerlingen in de vorm van duetten. Uiteraard komen de orkest stukken van de vereniging ook op de lessenaar.
Naast de individuele lessen geef ik ook groepslessen, blazersklas, klassenorkest en schooldemonstraties. Ik sta open voor allerlei vormen van muziek maken en probeer kinderen en volwassenen te motiveren en het plezier van het musiceren mee te geven.

Zelf heb ik geen vast ensemble waarin ik speel. Zo nodig val ik in bij de diverse verenigingen en voor gelegenheidsprojecten zoals theaterproducties, Bigband enz ben ik altijd te porren.

Kelvin Huiberts

Op jonge leeftijd begon Kelvin Huiberts bij KTSM met het spelen van slagwerk. Na een aantal jaar daar les te hebben gehad, maakte hij voor wat betreft lessen de overstap naar de muziekschool. Daar ontving hij op zijn 17e levensjaar zijn D-diploma, na het spelen van een openbaar concert-examen.

Na deze diploma’s koos Kelvin ervoor zich te bekwamen op diverse gebieden in de slagwerkwereld. Na het volgen van enkele cursussen is hier de start gemaakt met lesgeven aan individuele slagwerkers op zowel gestemde als ongestemde instrumenten. Ook begon Kelvin toen met het geven van slagwerkinstructie bij enkele slagwerkgroepen. In december 2017 heeft Kelvin zijn opleiding dirigent slagwerkensembles afgerond.
Op dit moment is Kelvin verbonden aan de slagwerkgroep van Excelsior IJsselstein waar hij zowel de individuele als de slagwerkinstructie voor zijn rekening neemt. Tevens geeft hij les aan leerlingen bij KTSM. Daarnaast verzorgt Kelvin regelmatig theorielessen in voorbereiding naar slagwerkexamens. Sinds 2017 is Kelvin verbonden als dirigent aan de slagwerkgroep van Fidelio in Woudenberg. Ook hier verzorgt hij de wekelijkse repetities aan zowel het volwassen ensemble als het jeugdensemble.

Kelvin werkt ook met regelmaat mee aan projectorkesten, musicals en toneelvoorstellingen. Tevens remplaceert hij als muzikant of dirigent/instructeur bij orkesten, slagwerkgroepen, dweilorkesten en bands.

Aria Stoops

Aria Stoops begon als zevenjarig meisje met bugel spelen omdat zij de warme, ronde klank van dit instrument zo mooi vond. Op haar zestiende maakte zij de overstap naar de trompet om aan het conservatorium te kunnen gaan studeren.

Aan het Utrechts Conservatorium studeerde zij de hoofdvakken Trompet en Schoolmuziek welke zij in 1982 (trompet) en 1983 (schoolmuziek) met succes afrondde. Tijdens en na haar studie speelde zij in verschillende ensembles en orkesten waaronder de Amsterdamse Politiekapel, het Dordrechts Kamerorkest en het begeleidingsorkest Continuo uit Rotterdam.
Zij is op verschillende muziekscholen en basisscholen werkzaam geweest. Op dit moment is zij als docent koperen blaasinstrumenten werkzaam bij KTSM in Tiel en MPM in Geldermalsen. Daarnaast geeft zij verschillende workshops op basisscholen en verzorgt zij de cursus Music&Fun4Kids. Ook geeft zij leiding aan het Instaporkest en Opleidingsorkest van MPM in Geldermalsen.

Lesgeven is haar passie! Zij vindt het belangrijk om haar leerlingen, of ze nu jong zijn of al volwassen, zo goed mogelijk te begeleiden bij het bespelen van hun instrument. Daarbij ligt de nadruk op een goede speeltechniek (adem, embouchure etc.), maar verliest zij het plezier in het spelen niet uit het oog. Deze twee elementen zijn voor haar onlosmakelijk met elkaar verbonden. Je speelt voor je plezier en je beleeft meer plezier naarmate je beter gaat spelen.