Agenda

De Eigenheimers zijn opgericht in 1972 en bestaat uit leden van muziekvereniging K.T.S.M. uit Tiel.

Het eerste doel van de toenmalige boerenkapel was om zoveel mogelijk geld bij elkaar te sprokkelen voor de muziekvereniging. Dit doel hebben we nog steeds wel, maar ons hoofddoel nu is met elkaar een lekker stukje muziek te maken en het vooral heel gezellig met elkaar te hebben.

Na heel wat jaartjes op dezelfde manier doorgeborduurd te hebben (als traditionele boerenkapel) heeft er ongeveer in 1998 een wijziging plaats gevonden. De traditionele kapel werd langzaam een dweilorkest zoals we dat tegenwoordig kennen.

De huidige bezetting is er één die ontstaan is in die laatste jaren. Van de oorspronkelijke groep zijn nog maar een klein aantal leden lid. 

http://www.ktsm.nl/ktsm/images/stories/Eigenheimers.jpgOp dit moment bestaat de groep uit ongeveer 18 personen. Ook het repertoire heeft de nodige veranderingen ondergaan de afgelopen jaren, bliezen we vroeger Rosamunde en Trompeterecho, nu vinden we o.a. nummers als Oye mi canto, I’ve got the music in me en Umbrella (van Rihanna/the Baseballs) terug in het boekje.

De kleding heeft wellicht de grootste en meest spraakmakende verandering ondergaan, van boerenkiel naar roze overall met geel shirt en nu weer naar de nieuwe kleding met een meer luxe uitstraling.

De groep staat onder leiding van 2 personen, waarvan de ene de muzikale kwaliteiten bewaakt en andere de algemene leiding op zich neemt. De Eigenheimers zijn op verschillende evenementen te vinden van bruiloft tot dweildag, van bejaardenuitje tot bedrijfsopening in zowel binnen als buitenland. Afgelopen jaar hebben zij opgetreden in Kössen Oostenrijk en verder zijn zij al enkele jaren te vinden bij de rosenmontagsoptocht in de nabijheid van Euskirchen Duitsland.

Mocht u ons ook eens willen zien op één van uw evenementen neem dan contact met ons op: 

Henk Boluijt 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.