Op zaterdag 22 september 2014 is er weer het 53e Fruitcorso geweest in Tiel. Dit jaar een beetje anders dan andere jaren, mede omdat het niet de tweede, maar derde zaterdag in september was. Ook was de route veranderd, deze keer was de corsostoet dichter bij het Centrum. Lees hieronder een verslag van Martini van Toorn.....

Het heeft dit jaar een haartje gescheeld of ik had niet mee kunnen doen. Donderdagavond tijdens thuis spelen kwam er een mankement aan mijn klarinet. Vrijdagochtend meteen naar Marc van Mil (wie kent hem niet) gebeld en dankzij zijn goede service kon ik zaterdag toch mee blazen.

Op zaterdagochtend bij het K.T.S.M.gebouw aangekomen was het een drukte van belang van allerlei muzikanten van verschillende korpsen die bij ons opstelden. Best leuk om al die mensen in hun eigen muziekuniform te zien rond lopen. Dit jaar liep ons korps vrijwel achteraan in de stoet dus moesten we heel geduldig zijn voordat we konden invoegen. Geduldig zijn bleek tijdens de optocht toch een schone zaak want we stonden nogal eens stil wat heel vermoeiend kan zijn. Daarbij kwam ook nog de benauwdheid van de combinatie zon en vochtigheid. Uiteindelijk resulteerde dit ook nog eens in af en toe een buitje op ons hoofd. Dat gaf dan weer even wat verkoeling.

Een oude bekende van K.T.S.M. dhr. Kerpentier kwam met plastic zakken vol drankjes aanlopen om ons van een natje te voorzien. Dit doet hij trouwens alle jaren waarvoor steeds opnieuw onze dank.Dit keer was de route iets gewijzigd en kwam de stoet niet helemaal langs zijn huis op dus moest hij om ons te plezieren ook nog een eindje met die zware tassen sjouwen. Tijdens de optocht hoorden we zo links en rechts dat er wagens bij waren die een mankementje hadden vandaar dat we nogal eens moesten wachten. Amper met de tweede ronde begonnen begaf de cosowagen voor ons het en stonden we weer geruime tijd stil. Dat is echt niet leuk, zeker niet voor de corsowagen, het publiek moet ook maar afwachten en wij staan ook te balen.

Een feit is dat iedere K.T.S.M.-er zich op wat voor manier dan ook goed heeft ingezet voor het korps. Lof voor de allerjongsten, voor hen was het zeker een zware opgave. Ergens in de Heiligestraat kwam spontaan een mevrouw aangelopen met water en dextro-snoepjes en zij sprak wat bemoedigende woordjes tegen vooral de jongeren onder ons. Dat moet hen goed hebben gedaan!

Een tijdje geleden zijn onze marsenboekjes heringedeeld. Een aantal oudere marsen zijn eruit gegaan en maakten plaats voor nieuwe marsen waaronder Copacabana. Op een gegeven moment liepen we dit te blazen tijdens een regenbuitje. Hoe we ook ons best deden het werd er niet droog van. Gelukkig was de regen van korte duur. Aan het eind van de middag toen we bijna bij ons clubgebouw terug waren, dirigeerde tamboermaitre Maarten Hartmans het hele korps naar de kant van de straat en kregen we een onverwachte mededeling van hem te horen. Door problemen in de trombonesectie met name met buiten-optredens is Maarten daar, als trombonist zijnde eigenlijk ook best wel nodig. Dus is er in overleg besloten dat hij voortaan niet meer voorop loopt. Zijn tamboermaitrewerk wordt tijdelijk overgenomen door een “oude” bekende, Jeroen Witteman. Glenn van Aggelen is druk bezig met een cursus voor tamboermaitre en neemt het tezijnertijd dan weer van Jeroen over.
Maarten, nogmaals bedankt door iedereen voor al die jaren dat jij met veel plezier en vooral met veel verve in binnen- en buitenland de tamboermaitrestok hanteerde.

Dit jaar is de corsostoet volgens veel mensen niet echt soepeltjes verlopen. Op naar het 54e Fruit Corso. K.T.S.M. heeft dan een jubileum nl. het 120 jarig bestaan van de vereniging. Voor beiden kan ik niet anders zeggen dan op naar 2015!

Martini

 

K.T.S.M. op Twitter