De Oranjeverening Tiel had een Oranjeconcert of Kroningsconcert georganiseerd dat op dinsdag 30 april in de St.Maartenskerk werd gehouden.

Het K.T.S.M.-orkest verleende haar medewerking aan deze avond.Tevens deed het smartlappenkoor Fruitig Geflip(t) mee. Voorts een drietal solisten nl. de zangeres Rehana Begum, zanger Willem Schenkelaars en accordeonist dhr. Roedie Robeer.

De voorzitter van de Oranjevereniging dhr. Cees van Ouwerkerk, voor K.T.S.M. niet geheel onbekend, opende deze avond met een uitleg over ons Oranjehuis. Daarna gaf hij de microfoon door aan burgemeester Beenakker die de luisteraars eveneens toesprak.

Een impressie van het concert kun je op YouTube vinden, met dank aan Roedie Roobeer! http://www.youtube.com/watch?v=gF51ktQ4cAw

Na de inleiding voor deze avond van beide heren moest er toch gemusiceerd gaan worden. Het orkest zette in met Intrada en Wilhelmus waarbij uiteraard meegezongen kon worden. Voorts speelden wij nummers zoals Algona Overture, Pavane en Robin Hood Soundtrack Highlights.
Ron van Duffelen hanteerde met veel verve zijn dirigeerstokje. Hij is immers reeds twaalfeneenhalf jaar dirigent bij ons.

Het nummer Adiós Nonino mocht in dit concert zeker niet ontbreken. Het is immers bekend geworden bij het huwelijk van Alexander met Maxima, waarbij zij enkele traantjes moest weg pinken. Roedie Robeer speelde dit voortreffelijk mee op zijn accordeon. Volgens mij had Carel Kraayenhof dit nummer op zijn bandoneon eigenlijk niet veel beter kunnen spelen. Het is en blijft een mooi en heel gevoelig nummer.

Verder passeerden bekende nummers als Skyfall en Adele in Concert de revue. Fruitig Geflip(t)  bracht een viertal liedjes ten gehore zoals o.a. Eens zal de Betuwe in bloei staan. Rehana Begum zong de nummers Fly me to the Moon en Wave waarbij het orkest haar begeleidde. De jongeman die dit concert op een leuke manier aan elkaar praatte kennen wij reeds van zijn zangkunsten. Ook deze avond zong hij heel mooi het lied You raise me up. Dat zorgde alweer voor koude rillingen bij veel mensen.

Het concert werd beëindigd door From Holland with Swing te spelen en als toegift Aan de Amsterdamse grachten, dat we eerder op de avond ook al hadden gespeeld. Voor dit laatste optreden hadden de orkestleden allen iets oranje's van thuis meegenomen om zich  voor deze toegift mee uit te dossen. Succes verzekerd! Het koor zong uit volle borst mee evenals vele mensen in de zaal.

Met ons allen hebben we getracht er een mooi en gevariëerd concert van te maken.

K.T.S.M. op Twitter