Dit jaar heeft K.T.S.M. de rondwandeling reeds op zaterdag 27 april gemaakt. De oorzaak hiervan lag natuurlijk bij alle drukte rondom 30 april.

Voordat we voor het eerst weer een buitenoptreden zouden gaan doen gaf Maarten Hartmans een ieder de kans om op twee avonden exercitieles te nemen of voor de oud-gedienden wat bij te spijkeren waar nodig. Voor diegenen die voor het eerst mee de straat op gaan, is het altijd spannend. Men weet best wat links of rechts is en toch wil het nog wel eens net even verkeerd gaan. Heel jammer, doch bedenk bij jezelf : volgende keer gaat het vast beter.

Je moet immers ook meerdere dingen tegelijk doen hè. Niet alleen lopen maar ook trommelen, met je baton twirlen of blazen en ook nog een beetje in jezelf tellen. Dat valt niet altijd mee!

Onze rondwandeling ging door de bloemenbuurt, de burgemeesterswijk en via de Heiligestraat langs het station, over de Stationsstraat en Veemarkt richting centrum. Enkele dames van de majorette-afdeling loodsten het korps op een veilige manier over kruispunten heen door "gewoon" even auto's en dergelijke tegen te houden. Ook heel belangrijk! Veel mensen stonden in de stad even stil om naar K.T.S.M. te kijken en te luisteren. Door het mooie weer was het er aardig druk.

Na een kort optreden op de Markt zetten we de route voort, Band are you ready? ..... enz. en onder een luid applaus,  terug naar de Veemarkt. Aldaar speelden wij het Wilhelmus waarbij burgemeester Beenakker en de voorzitter van de Oranje  vereniging de vlag samen hesen. Daarbij was de koninginnedagviering voor de kinderen geopend middels een spelletjesmiddag op en rond het Kalverbos.

Wij hadden onze plicht weer gedaan en marcheerden terug naar ons clubgebouw waar inmiddels traditiegetrouw de oranje tompoucen op ons stonden te wachten. Met een kopje koffie en een drankje was alles compleet en kon de huldiging van de jubilarissen gaan aanvangen.

De jubilarissen van dit jaar zijn:

Adrie Kerpentier, 40 jaar lid
Wim Plas, 12,5 jaar lid
Ron van Duffelen, 12,5 jaar dirigent
Didi Plas, 10 jaar lid (niet op de foto)
Vera Geurts, 7,5 jaar lid
Kim Meijer, 7,5 jaar lid
Bertus Huiberts, 70 jaar lid (niet op de foto)

Na dit officiële gedeelte op deze dag gingen de meesten toch wel huiswaarts om thuis of elders de koninginnedag verder te vieren.

K.T.S.M. op Twitter