Zaterdag 24 november 2012 was het K.T.S.M. orkest te gast bij Fanfare De Volharding uit Kerkwijk.

 

Genoemde fanfare gaf in dorpshuis Den Ham in Zuilichem een Najaarsconcert en wij verleenden onze medewerking aan deze avond.

 

Het leerlingen/jeugdorkest van De Volharding opende met een drietal nummers. Erachteraan was het K.T.S.M.-leerlingenorkest aan de beurt, ook goed voor drie nummers.

 

De dirigent van De Volharding, Wim Baijens, is niet geheel een onbekende dirigent voor K.T.S.M.. Hij is al een aantal keren ingevallen bij ons wanneer Ron niet kon dirigeren. Dit neemt niet weg dat Ron van Duffelen deze avond toch twee maal op de dirigentenbok stond om K.T.S.M. te dirigeren.

 

 

Het grote oftewel A-orkest van de Volharding vervolgde deze avond met een zevental nummers waarmee werd begonnen met de concertmars Arsenal. Die mars klonk ons niet geheel onbekend in de oren, omdat wij hem zelf ook ooit speelden.

 

Een korte pauze brak de avond waarbij men een drankje kon nemen. Natuurlijk werden er ook loten verkocht door en voor de fanfare.

 

Na de pauze was het grote K.T.S.M.-orkest aan de beurt. Begonnen werd met Discovery of Life, geschreven door onze tambourmaitre en trombonist Maarten Hartmans.  Een klein beetje reclame maken voor Maarten mag wel hè.

 

Als tweede werd Adventure gespeeld. You Raise Me Up was ons derde nummer, een gevoelig nummer waarbij sommigen toch even moesten slikken. Robin Hood vrolijkte de boel weer wat op en er werd besloten met Selections from Mary Poppins.

 

De Koninklijke vereniging "het Tielsch Stedelijk Muziekcorps" -   helemaal goed uitgesproken -  werd vriendelijk bedankt voor de medewerking en de beide dirigenten alsook mevrouw de voorzitter van De Volharding kregen een mooi boeketje aangeboden.

 

Er werd vriendelijk gevraagd of iedereen na afloop nog even wilde blijven zitten i.v.m. de loterij trekking. Volgens mij hadden een aantal KTSMers dit niet goed verstaan of begrepen, jammer.

 

Uiteindelijk hadden we toch met heel vriendelijke mensen te doen die ons hadden uitgenodigd. Zij boden de Tielse muzikanten zelfs een stukje taart aan die ze nota bene zelf hadden geloot.

 

Alle muzikanten uit Kerkwijk heel vriendelijk bedankt voor jullie invitatie en misschien vloeit hier wel een uitwisselingsconcert uit voort!

K.T.S.M. op Twitter