Activiteiten

Afsluiting muziekproject basisschool De Waaijer

De afgelopen weken is er een leuk muziekproject geweest op basisschool De Waaijer locatie Passewaaij. Dit is dinsdagavond 3 juli afgesloten met een fantastisch concert in ons muziekgebouw.
De kinderen die na de klassikale lessen hebben meegedaan aan de naschoolse lessen hebben laten zien en horen wat je kunt leren in vijf lessen. En dat is al best veel. Ze hebben een concert gegeven samen met het harmonieorkest en het was een mooie en muzikale avond.Wil je ook graag een instrument leren spelen of speel je al een instrument en wil je het orkest of de slagwerkgroep komen versterken neem dan contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

TOM's Muziekweekend 2017 een groot succes

Het weekend van 30 juni 2017 is onze jeugd erop uit getrokken om Heino onveilig te maken. 

Vrijdag avond zijn zij vertrokken naar Summercamp Heino om met elkaar een leuk en gezellig weekend te beleven.

Tijdens het weekend zijn er diverse spellen gedaan, is er een speurtocht geweest en aansluitend voor de oudere jeugd een spooktocht. 

Ook zijn zij muzikaal actief geweest en hebben zowel de blazers als de slagwerkers een mooi slotprogramma ingestudeerd wat in Tiel voor alle ouders en overige belangstellenden ten gehore is gebracht. 

De Jeugdraad heeft dit kamp voor alweer het 4e jaar op rij georganiseerd om de jeugd lekker ontspannen met elkaar bezig te laten zijn. Het bevordert het groepsgevoel, iedereen leert elkaar kennen en het is vooral gewoon superchill om een weekend weg te gaan zonder je ouders! Dit jaar waren ook de nieuwe leerlingen van het afgelopen seizoen mee en aan de verschillende reacties te horen heeft iedereen het enorm naar zijn of haar zin gehad. 

K.T.S.M. heeft altijd plaats voor nieuwe leerlingen of leerlingen die al wel les hebben, maar ook in groepsverband muzikaal actief willen zijn bij een moderne vereniging waar veel jeugd actief is en er ook veel voor hen georganiseerd wordt. Uiteraard zijn de ervaren muzikanten ook van harte welkom om mee te bouwen aan een van de onderdelen van onze bloeiende vereniging!

Leerlingen van K.T.S.M. geven "Acte de Presence"

Zondag 6 november geven alle leerlingen een optreden in het verenigingsgebouw.

De vereniging maakt momenteel een enorme groei door en dat zorgt er voor dat er een mooi middagvullend programma gepresenteerd kan worden door alle leerlingen die binnen de vereniging actief zijn. Dit zijn leerlingen van alle leeftijden en van diverse niveau's.

Tevens zullen de slagwerkers enkele gezamenlijke optredens verzorgen en ook het leerlingenorkest zal een aantal werken ten gehore brengen.

Tijdens deze middag kunt u tevens kennis maken met de diverse docenten (maar liefst 8!) welke binnen K.T.S.M. verantwoordelijk zijn voor het succesvolle leerlingenbeleid wat de laatste jaren gevoerd wordt.

Aansluiten bij deze bloeiende en bruisende vereniging kan uiteraard ook. Hoe jong of oud is niet van belang!

De middag begint om 15.00 uur en de toegang is gratis.

 

Voorspeelmiddag 2016

Onder grote belangstelling gaven zondag 6 november alle leerlingen van K.T.S.M. een spetterend optreden in het verenigingsgebouw. 

Deze voorspeelmiddag is een jaarlijks terugkerend evenement om enerzijds aan iedereen te laten zien en horen hoe cool muziek maken in groepsverband is en anderzijds ervaring op te doen met spelen voor publiek. 

Iedereen ontzettend bedankt voor de geleverde prestaties. Jullie kunnen trots zijn! 

 

 

K.T.S.M. start Marchingband!

K.T.S.M. slaat op meerdere fronten een nieuwe weg in! 

Het eerste dat gemeld kan worden is de start van een Marchingband!

De komende weken worden de plannen verder uitgewerkt, maar deelname aan deze Marchingband staat voor iedere muzikant open (dus ook van medemuzikanten van andere verenigingen of mensen zonder vereniging). Er zijn in de wijde omtrek een heleboel muzikanten die ergens musiceren naar volle tevredenheid, maar het samen musiceren op straat missen, omdat er geen animo meer voor zou zijn. Het gebrek aan animo heeft K.T.S.M. gelukkig nooit gemerkt en vanuit deze gedachte is het nu dus voor iedereen mogelijk om lid te worden van dit coole onderdeel!

Het doel is om samen, onder begeleiding van een professionele marsinstructeur, te groeien naar een mooie verzorgde band die de komende jaren meer straatoptredens gaat verzorgen in binnen- en buitenland! Er zal niet iedere week gerepeteerd worden, dus deelname is ook mogelijk voor mensen die ook nog andere verplichtingen hebben. 

Het gaat om een verantwoord stuk muziek aangevuld met een strakke marsorde zoals dit bij een marchingband hoort. Vooralsnog gaat het (nog) niet om een complete showband , maar puur om mooie straatoptredens (bloemencorso's , straatparades, intochten etc. etc.)

Binnenkort zal er een informatiebijeenkomst worden georganiseerd waarin alle plannen uitgebreid toegelicht worden. Hou de diverse media in de gaten!

Neem voor meer informatie contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en wie weet kunnen wij al snel kennis maken om een supertijd tegemoet te gaan!

K.T.S.M. op Twitter