Ons huidige slagwerkinstrumentarium is meer dan 25 jaar oud en dat beginnen we te merken. Nieuwe onderdelen zijn niet meer leverbaar waardoor het bij mankementen bijna onmogelijk is iets te repareren. Ons 120-jarig jubileum in 2015 was voor het bestuur een goede aanleiding om op zoek te gaan naar nieuw slagwerkinstrumentarium.

Deze zoektocht begon al in 2014. Na veel vergelijken kwamen we tot de conclusie dat onze nieuwe trommels bij Vancore vandaan moest komen. Zij maken een mooi, oer-Hollands product wat geheel aan te passen is aan onze wensen. Begin januari 2015 zijn twee van onze bestuursleden afgereisd naar Joure om daar de bestelling te plaatsen.

Op 27 april 2015 hebben wij ons eerste marsoptreden op de planning staan. Voor ons een mooi moment om het nieuwe slagwerk te presenteren. Maar wij kunnen het natuurlijk niet maken om onze tamboers zonder enige voorbereiding met de nieuwe trommels de straat op te sturen. Op 11 maart zijn de nieuwe trommels afgeleverd. Uiteraard onthullen we pas op 27 april aan iedereen hoe ze er uit zien, maar een klein tipje van de sluier kunnen we alvast oplichten. 

 

De tamboers hebben de eerste repetities met de nieuwe trommels er inmiddels opzitten. Zij zijn allemaal erg tevreden over hun nieuwe trommel. Voor de vereniging is het een flinke investering geweest, maar wij zijn er van overtuigd dat we hiermee weer jaren vooruit kunnen. Overigens hebben we voor deze investering een bijdrage ontvangen van het Prins Bernard Cultuurfonds.