Nieuws Diversen

Diverse nieuws items over en door K.T.S.M.

Nieuwe slagwerkinstructeur

BREAKING NEWS!

Vanaf 15 mei zal Robert van den Bosch starten als nieuwe slagwerkinstructeur van K.T.S.M. Wij zijn ervan overtuigd met Robert een nieuw hoofdstuk te kunnen toevoegen aan de slagwerkgroep.

Veel succes en plezier toegewenst!

Nieuwe muzikanten in het opstaporkest

Dinsdag 14 februari zijn maar liefst 7 van onze leerlingen gestart in het opstaporkest.

In het opstaporkest leren onze leerlingmuzikanten hoe het is om samen muziek te maken. Ze worden hierin ondersteund door de leerlingen met iets meer ervaring die al in het leerlingenorkest spelen.

Op dit moment groeit K.T.S.M. op alle fronten en het is super de enthousiaste blikken te zien van de nieuwe leerlingen. 

Overigens staat het eerste optreden voor deze muzikanten al gepland. Op 12 maart is er een concert in ons verenigingsgebouw dat geheel door onze jeugd georganiseerd wordt. Op deze eerste repetitie werden dan ook de stukken doorgenomen die op deze dag gespeeld gaan worden. En het klonk al Top! Goed gedaan allemaal.

Nieuw slagwerkinstrumentarium

Ons huidige slagwerkinstrumentarium is meer dan 25 jaar oud en dat beginnen we te merken. Nieuwe onderdelen zijn niet meer leverbaar waardoor het bij mankementen bijna onmogelijk is iets te repareren. Ons 120-jarig jubileum in 2015 was voor het bestuur een goede aanleiding om op zoek te gaan naar nieuw slagwerkinstrumentarium.

Deze zoektocht begon al in 2014. Na veel vergelijken kwamen we tot de conclusie dat onze nieuwe trommels bij Vancore vandaan moest komen. Zij maken een mooi, oer-Hollands product wat geheel aan te passen is aan onze wensen. Begin januari 2015 zijn twee van onze bestuursleden afgereisd naar Joure om daar de bestelling te plaatsen.

Op 27 april 2015 hebben wij ons eerste marsoptreden op de planning staan. Voor ons een mooi moment om het nieuwe slagwerk te presenteren. Maar wij kunnen het natuurlijk niet maken om onze tamboers zonder enige voorbereiding met de nieuwe trommels de straat op te sturen. Op 11 maart zijn de nieuwe trommels afgeleverd. Uiteraard onthullen we pas op 27 april aan iedereen hoe ze er uit zien, maar een klein tipje van de sluier kunnen we alvast oplichten. 

 

De tamboers hebben de eerste repetities met de nieuwe trommels er inmiddels opzitten. Zij zijn allemaal erg tevreden over hun nieuwe trommel. Voor de vereniging is het een flinke investering geweest, maar wij zijn er van overtuigd dat we hiermee weer jaren vooruit kunnen. Overigens hebben we voor deze investering een bijdrage ontvangen van het Prins Bernard Cultuurfonds. 

 

Muzikanten gezocht!

 

De Marchingband is op zoek naar muzikanten voor uitbreiding!


Iedereen uit de wijde omtrek van de Betuwe (Gelderland) is welkom. Heb je geen instrument maar wel interesse: Geen probleem! 

Meld je snel aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Jubilarissen K.T.S.M. Gehuldigd

Op 30 april 2012 zijn weer de jubilarissen van K.T.S.M. gehuldigd. Dit jaar had een speciaal tintje omdat onze voorzitter Jaap van Erven, die 50 jaar lid is van K.T.S.M. tevens benoemd is als Erelid van de K.T.S.M.

{rokbox album=|Jubilarissen|}images/stories/im2012/ktsmjubilarissen2012.jpg{/rokbox}

Jubilarissen K.T.S.M. 2012: 
  • Dick Hitman 25jr lid K.T.S.M. en 50jr muzikant (KNFM speld).
  • Priscila en Petra Felix 15jr. K.T.S.M. lid. 
  • Susan van Ommeren en Judith Kessels 12.5 jr. K.T.S.M. lid.
  • Jaap van Erven 50jr. lid en Jaap is benoemd tot Erelid van KTSM .
Allemaal gefeliciteerd!

K.T.S.M. op Twitter