Welkom

Welkom op de website van K.T.S.M.

De Koninklijke Vereniging “Het Tielsch Stedelijk Muziekcorps” (K.T.S.M.) werd opgericht op 18 juni 1895. De vereniging bestaat uit een slagwerkgroep, harmonieorkest, leerlingenorkest, opstaporkest, marchingband en dweilorkest De Eigenheimers.

Het "Stedelijk", zoals K.T.S.M. bij velen bekend is, is één van de twee muziekverenigingen uit Tiel. K.T.S.M. is een zeer actieve vereniging en timmert al jaren aan de weg met diverse optredens en activiteiten met als één van de hoogtepunten de organisatie van het jaarlijkse Taptoe Weekend Tiel in de maand juni. Het ledental van de vereniging is de laatste jaren enorm gegroeid. K.T.S.M. verzorgt al bijna 125 jaar de muzikale omlijsting bij uiteenlopende evenementen in Tiel en omgeving en schuwt ook de marsoptredens niet.

K.T.S.M. streeft er naar zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met deze fantastische hobby door de contributie laag te houden. Een bruisende muziekvereniging, met een rijke historie, die een duidelijke boodschap aan iedereen wil meegeven: Muziek maken is Megacool en toegankelijk voor iedereen!  

 

   
   

Agenda

 

Op 3, 4 en 5 juli zijn de meeste van onze jeugdleden op kamp geweest naar Heino. Tijdens dit TOM weekend staat muziek maken centraal maar wordt er natuurlijk ook heel veel plezier gemaakt. Zo hebben ze een potje glowgolf gespeeld, heerlijk gezwommen en op zaterdagavond stond er een spannende spooktocht op het programma.

Na terugkomst op zondagmiddag konden de ouders en andere belangstellenden tijdens een heus miniconcert luisteren en kijken naar wat er allemaal was ingestudeerd tijdens het weekend. Alle stukken die ze lieten horen waren voor het weekend nog nooit eerder gespeeld. Erg knap dat ze in zo'n korte tijd een aantal pittige stukken er al zo goed in hadden zitten.

Uiteindelijk gingen de kinderen moe, maar vol enthousiaste verhalen naar huis. Er werd al gevraagd: "We gaan volgend toch zeker wel weer op kamp?"

K.T.S.M. op Twitter