Welkom

Welkom op de website van K.T.S.M.

De Koninklijke Vereniging “Het Tielsch Stedelijk Muziekcorps” (K.T.S.M.) werd opgericht op 18 juni 1895. De vereniging bestaat uit een slagwerkgroep, harmonieorkest, leerlingenorkest, opstaporkest, marchingband en dweilorkest De Eigenheimers.

Het "Stedelijk", zoals K.T.S.M. bij velen bekend is, is één van de twee muziekverenigingen uit Tiel. K.T.S.M. is een zeer actieve vereniging en timmert al jaren aan de weg met diverse optredens en activiteiten met als één van de hoogtepunten de organisatie van het jaarlijkse Taptoe Weekend Tiel in de maand juni. Het ledental van de vereniging is de laatste jaren enorm gegroeid. K.T.S.M. verzorgt al bijna 125 jaar de muzikale omlijsting bij uiteenlopende evenementen in Tiel en omgeving en schuwt ook de marsoptredens niet.

K.T.S.M. streeft er naar zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met deze fantastische hobby door de contributie laag te houden. Een bruisende muziekvereniging, met een rijke historie, die een duidelijke boodschap aan iedereen wil meegeven: Muziek maken is Megacool en toegankelijk voor iedereen!  

 

   
   

Agenda

Op Koningsdag was het dan zover. Voorafgaand aan onze traditionele rondwandeling door het centrum werd het nieuwe slagwerkinstrumentarium gepresenteerd. Voor een zaal vol belangstellenden werd de onthulling gedaan door onze voorzitter, Jaap van Erven, samen met Burgemeester Beenakker.

Na de onthulling liet de tamboergroep gelijk horen hoe de nieuwe trommels klinken (fantastisch natuurlijk). Daarna was het tijd voor het maken van de nodige foto's voor de pers.

Hierna was het tijd om de straat op te gaan. De route was dit jaar iets anders als voorgaande jaren. De eerste stop op de route lag bij De 4 Gravinnen. Hier hebben we een kort optreden verzorgd voor de bewoners en hun verzorgers. Vervolgens door naar de Veemarkt om het Wilhelmus te spelen tijdens het hijsen van de vlag. Tot slot nog even langs Walstede en uiteindelijk terug naar ons verenigingsgebouw. 

K.T.S.M. op Twitter