Welkom

Welkom op de website van K.T.S.M.

De Koninklijke Vereniging “Het Tielsch Stedelijk Muziekcorps” (K.T.S.M.) werd opgericht op 18 juni 1895. De vereniging bestaat uit een slagwerkgroep, harmonieorkest, leerlingenorkest, opstaporkest, marchingband en dweilorkest De Eigenheimers.

Het "Stedelijk", zoals K.T.S.M. bij velen bekend is, is één van de twee muziekverenigingen uit Tiel. K.T.S.M. is een zeer actieve vereniging en timmert al jaren aan de weg met diverse optredens en activiteiten met als één van de hoogtepunten de organisatie van het jaarlijkse Taptoe Weekend Tiel in de maand juni. Het ledental van de vereniging is de laatste jaren enorm gegroeid. K.T.S.M. verzorgt al bijna 125 jaar de muzikale omlijsting bij uiteenlopende evenementen in Tiel en omgeving en schuwt ook de marsoptredens niet.

K.T.S.M. streeft er naar zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met deze fantastische hobby door de contributie laag te houden. Een bruisende muziekvereniging, met een rijke historie, die een duidelijke boodschap aan iedereen wil meegeven: Muziek maken is Megacool en toegankelijk voor iedereen!  

 

   
   

Agenda

De traditionele muzikale rondwandeling op Koningsdag is dit jaar gebruikt om de Marchingband van K.T.S.M. te presenteren aan het Tielse publiek.  

De afgelopen weken is er een aantal keer gerepeteerd om de marsorde strakker en professioneler te krijgen. Dat was vandaag goed te zien. Er liep een korps door de straten van Tiel waar we zeker trots op mogen zijn.

Onderweg was er een korte stop bij De 4 Gravinnen om daar de bewoners te trakteren op een muzikaal intermezzo.

Na het optreden zijn twee jubilarissen gehuldigd, Arie Zoetekouw voor 12,5 jaar en Anja van Erven voor 25 jaar lidmaatschap. Daarnaast is Gerlinde van Aken gehuldigd als KTSM-er van het jaar en is Piet Bax in de bloemetjes gezet voor zijn inzet de afgelopen jaren voor het schoonmaken van de vloer.

 

K.T.S.M. op Twitter