tamboers.jpgDe slagwerkgroep van K.T.S.M. bestaat uit een groep van ca. 12 enthousiaste slagwerkers.

De instrumentale bezetting is zeer divers te noemen. De snaredrums, met scherpe en doffe partij, worden geflankeerd door de pauken, de bekkens, de timptom en de basedrum.

Daarnaast wordt gebruik gemaakt van een groot scala aan bij-instrumenten ter ondersteuning van de  verschillende ritmes. Onder leiding van een enthousiaste instructeur is men wekelijks aan het repeteren voor zowel mars- als concert optredens.

De opleiding van aspirant slagwerker wordt geheel in eigen beheer verzorgd en is erop gericht dat al heel snel met de groep mee gerepeteerd kan worden. Een door K.T.S.M. opgezette unieke lesmethode staat garant voor slagwerkplezier vanaf de eerste minuut.

Instructeur van de Slagwerkers

Ko Bliekendaal - Instructeur TamboersKo Bliekendaal is geboren in 1947 te Utrecht waar hij is opgegroeid in een muzikaal gezin. Zijn vader was voorzitter van de lokale muziekvereniging, waar hij zelf slagwerk speelde. Je kunt dus wel nagaan waar de interesse voor slagwerk vandaan komt. Het verenigingsleven is er met de paplepel ingegoten.

In Utrecht heeft Ko zijn slagwerk opleiding gevolgd en met succes afgerond. Tijdens zijn diensttijd heeft hij gediend  bij "het Tamboer-Trompetterkorps der Intendance", waarbij hij de opleiding van de tamboers voor zijn rekening heeft genomen en als reserve Tamboer-maître heeft gefunctioneerd.

Bij aanvang van zijn diensttijd gaf hij reeds slagwerk- en tamboerlessen en was hij slagwerker bij de revue van Walden ,waar hij zo’n 4 jaar met veel plezier heeft gewerkt. Daarnaast heeft hij veel geschnabbeld in diverse bandjes en heeft  hij diverse artiesten mogen begeleiden.

Vanaf zijn zestiende geeft hij al slagwerklessen, dus nu al meer dan 40 jaar en vervelen doet het nog steeds niet. Op dit moment geeft hij slagwerkles op de muziekschool te Bussum en daarnaast nog aan verschillende drumbands en slagwerkgroepen.  Hij heeft hierbij de leerlingen onder zijn hoede in leeftijd variërend van 5 t/m 45 jaar. De groepen spelen in verschillende afdelingen van de 2e tot en met de eredivisie.

Repetitietijden

Leerling Slagwerkers