Harmonieorkest (A-orkest)

Het harmonieorkest van K.T.S.M. bestaat uit ongeveer 45 enthousiaste orkestleden en staat per 1 april 2016 onder leiding van dirigent Vincent Verhage. Wekelijks wordt er stevig gerepeteerd in een ongedwongen sfeer. Binnen het orkest van K.T.S.M. is er op diverse instrumentgroepen plaats voor nieuwe muzikanten. Iedere muzikant is welkom bij K.T.S.M.

Binnen het harmonieorkest is een muziekcommissie regelmatig in de weer om in goed overleg met de dirigent de muziekkeuze te bepalen. De muziekkeuze wordt voor een belangrijk deel gebaseerd op de eigen muzikale beleving en het plezier dat het publiek hieraan zal beleven. Hierdoor ontstaat een combinatie van moderne, lichte muziek afgewisseld met klassieke en welluidende goed in het gehoor liggende muziekwerken. Regelmatig wordt een greep gedaan uit muziekstukken van moderne componisten van eigen bodem. Het harmonieorkest verzorgt jaarlijks een drietal concerten, met als hoogtepunt de jaarlijkse muziek- en showavond in samenwerking met de andere onderdelen van onze vereniging.

Opstaporkest (C-orkest)

Sinds 2017 is er binnen K.T.S.M. een opstaporkest actief.

In dit orkest nemen muzikanten plaats welke nog maar kort les hebben en binnen dit orkest worden de eerste stappen gezet in het samen musiceren. Samen muziek maken is immers leuker dan alleen.

Leerlingenorkest (B-orkest)

Wanneer een muzikant het niveau van het opstaporkest ontstegen is, komt de leerling terecht in het leerlingenorkest van K.T.S.M. In het leerlingenorkest worden de leerlingen klaargestoomd voor een soepele overstap naar het harmonieorkest. Ook hier geldt dat samenspelen leuker is dan alleen en het voor de muzikant niet alleen een muzikale bezigheid is maar zeker ook een sociale.

Dirigent

Per 1 april 2016 is Vincent Verhage de dirigent van het harmonieorkest van K.T.S.M.

Tijdens zijn studie euphonium op het conservatorium van Enschede werd zijn interesse gewekt voor het vak dirigeren. Hij studeerde daar 2 jaar HaFaBra-directie bij Hennie Ramaekers om, na het behalen van zijn Bachelor euphonium, in Utrecht te beginnen aan zijn Master HaFaBra-directie bij Danny Oosterman met als bijvak slagwerk.

Naast K.T.S.M., dirigeert hij ook nog bij Linfano Linschoten, Brassband Amersfoort en Backum Brass uit Castricum. Verder is hij koperdocent bij Excelsior IJsselstein en musiceert hij zelf nog als esbassist bij Brassband Schoonhoven.

Repetitietijden

Opstaporkest