Het majorettepeloton is opgericht in 1962, waarmee K.T.S.M. één van de eerste muziekverenigingen in ons land was die over een eigen majorettepeloton beschikte. Na ruim 50 jaar is deze groep helaas opgeheven.

Tot onze grote spijt is het bestuur van K.T.S.M. tot de conclusie gekomen dat door de veranderende tijdsgeest er geen toekomst meer is voor de majorettes binnen de vereniging.

Het spreekt voor zich dat dit besluit niet van de ene op de andere dag genomen is. Er is gekeken naar een andere invulling, maar het ontbreken van een solide basis en een ledenverloop wat aanzienlijk is, zorgt ervoor dat er geen andere beslissing te nemen is als deze.

Woensdagavond 14 januari 2015 hebben wij een informatiebijeenkomst gehouden met alle majorettes waarin wij ons standpunt hebben uitgelegd. De majorettegroep houdt per direct op te bestaan. Uiteraard zijn er mogelijkheden om de leden van dit onderdeel als lid te behouden en te integreren in een van de andere onderdelen van K.T.S.M.